Y! Music Unlimited

Har börjat dyka upp flera prenumerationsbaserade musiknedladdningslösningar på senare tid. Nu ger sig Yahoo! in i leken och till ett riktigt bra pris dessutom (ca $5 / månad). Tyvärr endast för USA-marknaden.

Y! Music Unlimited

Yahoo! Music Unlimited is available to U.S.-based subscribers only.

Två reflektioner:

1. USA hamnade lite på efterkälken när mobiltelefonen och egentligen även internet slog genom (åtminstone vad gäller bredbandstäckning bland befolkningen). Nu när tekniken mognat och ska fyllas med innehåll hamnar amerikanska företag längre fram. När det gäller underhållning är de obestridda världsmästare.

2. Precis som Jeremy Rifkin skriver om i sin bok Age of Access så rör sig marknader mot prenumerationsbaserade tjänster. Istället för att vi äger fysiska föremål så betalar vi för att få tillgång till varorna, som ägs av någon annan. Detta gäller både MP3-filer köpta på nätet eller bilar och hus köpta med stora lån. ”Outsourcat ägarskap” kan man kalla det.

På så sätt blir hela ekonomin mer flyktig och föränderlig. Detta är en av de många faktorerna bakom den accelererande förändringen och den globala ekonomin.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *