Vem sänkte Sovjetunionen?

Var det Jan Kallberg? I boken ”Så sänkte jag Sovjetunionen” får vi svaret.

Jan Kallberg har tillsammans med förlaget Voltaire skickat ut recensionsexemplar till de bloggare som anmälde intresse. Eftersom jag gillar Kallbergs blogg och läst och uppskattat en av hans tidigare böcker: Du styr ditt liv så bad jag om ett exemplar. Tyvärr har andra saker tagit väldigt mycket av mina hjärncykler de senaste veckorna så jag har inte hunnit läsa boken ännu. Att recensera böcker jag inte läst överlämnar jag med varm hand åt DN Kultur och Svend Dahl. Därför får mina åsikter om boken vänta.

När jag läst om boken har jag fått en bild av en slags Världen Skälvde med utgångspunkt i stadsbiblioteket i Åsby. Ett långfinger åt kollektivismen och socialismen skrivit på det där Kallbergska sättet som får en att vilja sälja allt man äger för att åka iväg och prova livet som trubadur i Singapore eller eremit i Afrika ett år eller fem. Allt paketerat med frågan ”vem är Weirdowitz? hängande mellan sidorna och kryddat med anekdoter och små faktasnuttar om det mesta man inte visste man behövde veta. Återstår att se om min bild stämmer med bokens faktiska innehåll.

Sovjetunionen… tänk att det idag finns 18-åringar som föddes när muren föll. Det har hänt så otroligt mycket under dessa 18 år. Om ytterligare 18 skriver vi 2025. Jäklar vilken resa vi har framför oss.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *