Valet 2006 – socialdemokraterna har redan vunnit

Jag hade hoppats att valet 2006 skulle bli ett tydligt ideologiskt val. Antingen fortsätter Sverige på den inslagna vägen, mot sämre sjukvård, fler köer, högre skatter och mer bidrag. Eller så väljer man en annan väg, där jobb skapas genom att folk säljer tjänster och produkter till varandra och inte genom artificiella statliga luftjobb. Där sjukvårdsköerna är ett minne blott genom att släppa fram privata alternativ. Där människor får ta kontrollen över sina egna liv, och där den stora staten försvinner till förmån för ett välmående samhälle.

Tyvärr blir det inte så.

Efter Nuder och Perssons utspel i veckan om att satsa på högre skatter visar nu Lars Leijonborg var Folkpartiet står i frågan: man vill inte göra någonting alls. Man vill behålla skattenivån där den är. Man tycker det är bra som det är.

Den ideologiska debatten i Sverige är stendöd. Det finns bara en politik, baserad på det socialdemokratiska högskattesamhället. De har vunnit valet redan idag, oavsett vem som sitter i regeringsställning september 2006.

Grattis, Göran.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *