Två miljarder mobiltelefoner

I helgen passerades en viktig siffra: 2 miljarder mobiltelefoner är uppkopplade i världen. Den sista miljarden har dessutom tillkommit de senaste tre åren:

2 Billion Mobile Phones

This weekend, the 2 billionth mobile phone was connected, which is a pretty important milestone for the industry and for our very society too.

Another slightly mind buggering stat is that it took 20 years for the first billion and a mere 3 years for the next.

Vad vi ser här är siffrorna av en revolution utan dess like. För oss västerlänningarna var mobiltelefonen en förvisso stor grej, men för en fattig bonde i Indien eller Afrika gör det en enorm skillnad i livskvalitet, möjlighet att sälja sina varor och påverka sitt liv.

Antalet sammankopplade människor är direkt relaterat till kraften i den accelererande förändringen. Jag citerar mig själv:

Den sammanlagda förändringen i världen blir alltså en produkt av antalet människor som kan kommunicera med varandra och hastigheten med vilken de utbyter insikter. Eftersom allt fler människor blir uppkopplade samtidigt som våra verktyg blir allt bättre bildar detta en accelererande rörelse.

Mobiltelefonen har också blivit en viktig rikedomsindikator. Viljan att kommunicera är så stark att en mobiltelefon är ett av de första föremål en människa införskaffar när levnadsstandarden ökar från obefintlig till minimal. På så sätt kan man se antalet mobiltelefoner i världen som toppen på en ofantlig vågrörelse som snabbt sprider sina ringar runt hela världen och genom hela mänskligheten.

Revolutionen har bara börjat.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *