Sverige behöver fler trädgårdsmästare

Ovanlig debattartikel för att vara Aftonbladet:

Aftonbladet: Sluta kalla mig piga

Den nya underklassen skulle definitivt inte bli vi ”pigor”. Den nya underklassen är de människor som inte får några jobb. Någonsin.

Synd att inte detta enkla budskap går fram. Samtidigt inser såklart Persson och Nuder att de gamla, stora industriföretagen inte kommer att rädda dem den här gången. T.o.m. i Kina sjunker antalet fabriksjobb tack vare automatiseringen och förbättringen av fabrikerna. De måste tänka om, herrarna Persson och Nuder, och fler med dem.

Det är i tjänster som säljs mellan människor jobben måste få utrymme att skapas. Vi kan titta på TV-program som Sommartorpet, Extreme House Makeover eller Äntligen Hemma och drömma om en renovering av villan, lägenheten eller sommarstugan, men vi har inte råd att köpa den vitt. Ljusdesigners, heminredare, bröllopsfotografer, trädgårdsarkitekter, skräddare, hantverkare, trädgårdsmästare och ljudkreatörer. Det borde vimla av sådana arbeten i ett land som Sverige, men det gör det inte och anledningen är ingen annan än skattetrycket som pressar upp priset på tjänster.

Oerhört tråkigt att så många spännande nya tjänster och arbeten aldrig får se dagens ljus i socialisternas Sverige. Affärsutvecklaren och entreprenören i mig blir smått ledsen över att betrakta detta slöseri med mänsklig talang som pågår medans det politiska debattklimatet enbart handlar om pajkastning och fastlåsning i gamla positioner.

Tragiskt och skadligt för Sverige och dess invånare. Vi behöver fler trädgårdsmästare.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *