Sexig elbil räddar världen

Tesla Car

Det är inte Mona Sahlin som kommer att sänka världens förbrukning av olja, utan entreprenörer som de bakom företaget Tesla Motors. De har lyckats skapa ett eldrivet fartvidunder som tilltalar även de som inte äger en enda Fjällräven-väska.

Sportig elbil slår ett slag för miljön

– Vi vill göra något för att minska växthuseffekten, säger Elon Musk, styrelseledamot i Tesla. Men du kan inte nå dina filantropiska mål om inte företaget går bra, säger han till LA Times.

Att Tesla Motors är ett modernt företag går inte att ta miste på. Styrelseordföranden har filantropiska mål, företagets hemsida har en blog och bilen har iPod-docka. Vad mer kan man begära?

Nu gäller det bara att jobba ihop de 750’000 kronorna som behövs. Man kanske skulle ta och flytta till Indien?

Se även posten om hur energisektorn förändras av ny teknik då allt fler går off the grid. Med solceller och vindkraft i ditt hus skulle det faktiskt vara möjligt att köra Tesla-bilen helt utan växthusgaser eller kärnkraft. Den autotrofa automobilen är här.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

3 svar till ”Sexig elbil räddar världen”

 1. Profilbild för apa tycka, apa skriva
  apa tycka, apa skriva

  Woho, den där är ju bara mycket (istället för mycket, mycket, mycket) sämre än en dinosauriedriven bil för samma kostnad. Undrar hur mycket räckvidden minskar om man slår på AC:n?

  Men om den är framtagen med privata pengar förtjänar företaget respekt för sitt mod.

 2. Profilbild för Erik Starck
  Erik Starck

  De har lyckats locka till sig flera gamla IT-profiler från Sillicon Valley som investerare, bl.a. en av grundarna av Paypal (som är styrelseordförande) och Serget Brin och Larry Page fån Google:
  http://www.siliconbeat.com/entries/2006/06/01/tesla_motors_new_electric_sportscar_company_raises_40m_from_google_guys_others.html

 3. Profilbild för Tesla Roadster

  Här finns lite intressantare bilder av bilen, inklusive riktiga bilder av prototypen:
  http://www.nyfikenvital.org/?q=node/1249

  Bilderna där Tesla Roadster är röd som cirkulerar är äldre datagenererade bilder som inte föreställer prototypen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *