Schysst ztuga

Det är nog många malmöbor som promenerat omkring bland de vackra husen runt Fridhem och drömt om att kunna köpa något av husen bara genom att peka på det. Well, är man gift med en av världens bästa underhållare inom fotbollen kan man göra det:

Att priset blev så högt denna gång kan bero på, tror mäklarna, att köparna inte är särskilt priskänsliga samtidigt som de hittat ett hus som han till vill ha till bokstavligen varje pris. Villan var aldrig ute till försäljning utan Helene Seger har i sommar tittat runt i Malmö efter lämpliga objekt och sedan har ägarna kontaktats direkt. Mäklare har först kopplats in vid kontraktskrivningen. Även andra fastighetsägare i området, bland annat tvärs över gatan, har fått förfrågningar.

Det där med att ge ett bud på något som egentligen inte är till salu är en intressant tvist på normal försäljning. De flesta föremål är nämligen till salu om priset är det rätta och en köpare ger sig till känna. Tack vare internets förmåga att publicera och göra stora mängder information sökbart går det att vidga redan existerande marknader och att skapa nya. ”Mitt hus är egentligen inte till salu, men…” (Finns en finsk sajt som gör just detta, men namnet på denna undgår mig för tillfället vid namn Igglo (tack, Simon – fast jag räknade nästan med att få din hjälp med det där ska jag erkänna 🙂 ).)

Går såklart att göra tvärtom också. ”Jag kan tänka mig köpa X om Y gäller.” Dags att uppdatera köp/sälj-processen.

Andra bloggar om: , ,


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Schysst ztuga”

  1. Profilbild för Simon

    Den finska sajten heter Igglo. Den norska versionen är mer begriplig för oss indoeuropeer. http://igglo.no/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *