Så ska Skatteverket sätta dit svartjobbare

Från i vintras:

Skatteverket trappar upp sina granskningar. Med avancerad teknik ska verket nu komma åt avsiktliga och oavsiktliga skattesmitare.

Artikeln berättar hur man nyttjar sig av avancerade data mining-verktyg för att ta sig genom stora mängder information i jakt efter mönster som verkar misstänkta.

För några veckor sedan:

Skatteverket kräver att flera stora internetoperatörer ska lämna över sina kundregister. Anledningen är att verket vill se vilka transaktioner som görs på nätet.

Nu pågår ett projekt på Skatteverket för att komma åt svartjobbandet:

Hon leder ett riksomfattande projekt mot svartjobben där i princip hela Skatteverket är inblandat. Sedan tidigare finns det specialprojekt för exempelvis byggbranschen, restaurangerna och taxinäringen. Pia Bergmans arbete riktas mot hela företeelsen.

Kontrollen är viktig, men det handlar också om information och om att plocka fram idéer åt politikerna.

– 22 miljarder kronor kommer in direkt på grund av kontroller. Men ännu större intäkter uppstår för att folk vet att kontrollerna finns, säger Pia Bergman.

Nej, du kommer inte undan. Som sagt, att leva i det svenska samhället utan att någon gång betala (vetandes eller ovetandes) svarta pengar är i princip omöjligt. Kom då ihåg:

– Det är ju faktiskt kriminellt att inte betala skatt, säger Pia Bergman på Skatteverket.

Internet är rena drömverktyget för de som vill övervaka vad vi företar oss. Att försvara höga skatter är också att försvara Skatteverkets rätt att övervaka dig, mig och alla andra. Denna övervakning kommer definitivt att trappas upp i takt med den accelererande utvecklingen.

Många är oroliga för att terroristjakten ska leda fram till ett övervakningssamhälle. Det är en befogad oro. Högskattesamhället, däremot, är redan ett Big Brother-samhälle.

Andra bloggar om: , , , , ,


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Så ska Skatteverket sätta dit svartjobbare”

 1. Profilbild för Wille

  Många är oroliga för att terroristjakten ska leda fram till ett övervakningssamhälle. Det är en befogad oro. Högskattesamhället, däremot, är redan ett Big Brother-samhälle.
  Det finns en röd linje mellan terroristjakt och skattejakt, de går fullständigt hand i hand.

  Historiskt sett har alla lagar som de som idag instiftas mot ”terrorism” i själva verket använts för att jaga folk som inte betalar tillräckligt i skatt:
  Innan ”kriget mot terrorn” var det ”kriget mot drogerna”, många skatteparadis hade nämligen undantag i sin sekretess för brott relaterade till drogbrottslighet.
  Detta föranledde att t ex amerikanska skattemyndigheterna slentrianmässigt beskyllt vanliga amerikanska entreprenörer för att vara ”drogbaroner”, bara för att få ut information om deras eventuella konton i skatteparadis.
  Gårdagens fiktiva ”drogbaroner” är dagens ”terrorister”, med högskatteländers skattemyndigheter som de största förmånstagarna till att oskyldiga människor stämplas med smutsiga och svårborttvättade stämplar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *