Så får man inte säga…

Ringholm glömde lägga på luren (varför säger man fortfarande så, på alla moderna telefoner trycker man ju på en knapp för att avbryta samtalet – lurigt) och ut i etern strömmar ord från hans allra innersta. Ord om polisen och hur de sköter sitt jobb. Tre saker är intressanta med det här:

 1. Spel är olagligt om det inte sker i statens regi, men det visste vi ju redan. Däremot att polisen uppenbarligen struntar i lagbrytarna är kanske nytt. Om inte ens polisen respekterar lagarna, varför ska medborgarna då göra det? Lagar som upplevs som onödiga tappar man respekten för. Därmed urholkas hela det juridiska systemet. Slutsats: färre, men skarpare, lagar!
 2. Tydligen säger Ringholm en sak privat och en annan sak offentligt. Det finns vissa saker som inte nämns i den politiska debatten. En sådan sak brukade vara sjukskrivningarna och arbetslösheten, men Alf Svensson ändrade på det. Det är ofta först när en journalist avsöjar något pinsamt uttalande som debatten tar fart. Jag undrar: hur många andra saker hymlas det om?
 3. I det transparenta samhället spelas allting du säger in och blir offentligt. Vi har en lång bit dit, men det finns fler mikrofoner och kameror än någonsin och de sitter inte bara på husväggarna utan i människors fickor och händer. Vilka politiker är redo? Vilka är? Är du redo för det transparenta samhället?

Nu väntar vi bara på undanmanövern från socialdemokraternas propagandamaskin så att den här fadäsen kan tystas ned och glömmas bort. Borde dyka upp någon gång under morgondagen. Räkna med något utspel typ att Persson hintar om regeringssamarbete med (mp) eller något i den stilen. Vi får se.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

3 svar till ”Så får man inte säga…”

 1. Profilbild för Åsa

  Inspelningsbloggar, nästa?

  Jag tycker det är kul när något sådant här händer, det ger som du skriver fart åt debatten.

  Att vi har en massa lagar som inte funkar och som det kostar mer att ta tag i brott mot, än skadan de ger är välkänt. Att poliser bara går förbi vissa saker har nog många sett, så egentligen är det väl inget nytt alls han har avslöjat, mer än en personlig åsikt.

 2. Profilbild för Erik Starck

  Jo det är bra när det händer, men det är ju synd att det ska behöva hända. Det finns gigantiskta hål mellan vad folket tycker, vad regeringen anser och hur saker faktiskt är. Att det är så är egentligen ett underbetyg till våra medier som granskar makten för dåligt.

  Eller också har vi nått punkten då allt är dåligt men vi skiter uppgivet i det. Då är det riktigt illa.

 3. Profilbild för Christoffer

  Jag gillar Aftonbladets avslöjande att ”2500 tillfällen har polisen tvingats åka förbi Bosse Ringholms villa”, men det som tar priset är ju att ”I vintras kallades fem patruller och en helikopter dit för att ta hand om 13-åriga snöbollskastare.”

  Sen klagar han på att polisen inte gör sitt 😉

  Allt på http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,701385,00.html

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *