Rapport om de politiska frågorna för 2000-talet

I en rapport för tankesmedjan Eudoxas räkning har jag försökt sammanfatta de tre megatrenderna: automatiseringen, individualiseringen och globaliseringen samt de nya politiska frågor de ger upphov till. De fem frågorna för 2000-talet har växt till sex stycken i rapporten, som kommer att gå att ladda ned från Eudoxas hemsida snart. De skriver:

Från ett avstamp i August Palms politiska entreprenörsskap behandlar han djupgående kulturella konflikter, nya värderingar och politiska krafters intåg i den samhälleliga offentligheten, teknikens omvandling av samhället, trender som förändrar vardagslivet, kampen om ägandet av information, rätten till den egna kroppen, övervakning och integritet, socialekologi, frågan om energiförsörjningen. Hur skiljer sig framtidens samhälle från det som grundlades under 1900-talet? Erik Starck ger svaren i sin rapport.

Den 14:e december kommer Eudoxa att arrangera ett litet seminarie om rapportens innehåll med mig och Magnus Lindkvist, VD på trendanalysföretaget Pattern Recognition. Tidigare samma dag håller de också i en bloggfrukost för vetenskapsbloggar, där bl.a. Erik Stattin kommer att tala. En goodiebag utlovas för den som tar sig till Wennergrens Center kl 7:30 den 14:e december. Seminariet om rapporten börjar kl 10:30.


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Rapport om de politiska frågorna för 2000-talet”

  1. Profilbild för Waldemar Ingdahl

    Kan vara bra att påpeka för de som blev nyfikna och som vill läsa Eriks spännande rapport att “Den nya politiken” kan hitta den på den här länken och ladda ner den i PDF-format.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *