Rädsla, misär, elände

Ytterligare en postning om partiledardebatten, men den påminde mig om ett inlägg jag skev för någon månad sedan: Rädsla driver det svenska samhället. Tar mig friheten att citera mig själv:

Med sådan retorik bygger man upp en föreställningsvärld där precis allt kan gå åt pipan. Endast staten kan hjälpa dig ut ur misären. I takt med att människors levnadsstandard och möjligheter att verkligen leva sitt eget liv har ökat, tack vare den tekniska utvecklingen och den ekonomiska tillväxten, så har retoriken om rädslan också blivit starkare.

Vidare:

Genom att denna pessimism fått råda så länge så handlar den politiska debatten i Sverige så gott som uteslutande om vad som ska hända när allt går åt pipan. Resultatet blir en debatt utan hopp, utan framtid och utan någon som helst samlande vision eller tanke. Rädslan får styra.

Debatten igår, som handlade enbart om ersättningsnivåer på bidrag man skulle få när allt gått åt pipan, var ett ypperligt exempel på detta.

Vi lever i ett samhälle drivet av och uppburet av rädsla. En rädsla som är helt och fullt skapad av det regeringsbärande socialistiska partiet.

Rädsla är en effektiv försvarsmekanism på kort sikt. Den är däremot direkt livsfarlig på längre sikt. Det är därför av högsta vikt att rädslan ersätts av mer positiva känslor i det svenska samhället.

Tyvärr talar inte särskilt mycket för det.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *