Powerpointless?

Fortsätter på Powerpoint-temat… följande sida innehåller massor av artiklar om Powerpoint och ”bullet-point based communication”.

sooper � misc � ppt

Powerpoint flattens everything to the same emotional level. The thunderings of Sinai, the crossing of the Red Sea, the raising of Lazarus, the cursed anathema and darkness of Golgotha, the furnace of hell, the beseechings of the gospel are all reduced to three bullet points and a bar chart. How will a pulpit that thinks in no more than three bullet points ever move a congregation by the incredible news of the incarnation of God the Son?


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

6 svar till ”Powerpointless?”

 1. Profilbild för Henrik Sundström

  När jag läste citatet jag att tänka på hur väldigt endimensionella monoteistiska religioner är i jämförelse med polyteistiska. Även om den kristne guden är tre, i form av Gud, Son och den Heliga Ande, så är det ändock väldigt snålt och fantasilöst i jfr med t.ex hinduismens mängder av gudomar.

 2. Profilbild för Erik Starck

  Lite lustigt när man tänker sig predikningar gjorda i powerpoint-format. Undrar om det är vanligt bland präster att smälla upp en laptop i kyrkan.

  Hm, hur skulle ”Fader vår” te sig powerpointad?

 3. Profilbild för Henrik Sundström

  Rolig tanke, Erik! En del predikanter kör utan tvivel en sådan stil 🙂
  Jag har för mig att de 10 budorden inte är formulerade, åtminstone inte just i avsnittet Abraham får dom av Gud, utan är en sorts slutsatser som senare tiders kyrkomän ohc exegeter skrivit ner.
  Jag tror bibeln bara talar om tio ord som skrivs på två stentavlor och att de är samma som på de förra tavlorna som var av trä och hanterats ovarsamt och därför gått sönder….
  ”Tio ord” hade nog passat bra med Takashi-metoden som du berättar om här på sidan! 🙂

 4. Profilbild för Henrik Sundström

  Hmm, efter en källkoll ser jag att i kapitlet efter (i 2 mos 20) finns budorden listade (http://runeberg.org/bibeln/02_20.html ) . Mer här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Tio_Guds_bud

 5. Profilbild för Erik Starck

  …som bullet points, då, får man anta? 🙂

 6. Profilbild för Henrik Sundström

  Precis!
  -med ljudeffekten ”huggmejsel mot sten”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *