Piratpartiet – snabbast någonsin?

Lite oväntat, men efter Junilistan, Feministiskt Inititiativ, Sjukvårdspartiet, Norrbottenpartiet och Klassiskt Liberala Partiet är det nu dags för nästa:

Piratpartiet

Piratpartiet siktar på att ta en vågmästarroll efter valet 2006. Det finns mellan 800 000 och 1 100 000 aktiva fildelare i Sverige, och de är alla trötta på att kallas kriminella. Vi behöver ha 225 000 av dessa med oss för att komma förbi fyraprocentspärren och hamna i vågmästarroll. Den rollen tänker vi sedan använda till att avskaffa upphovsrätten. Med mera.

Sannolikheten att detta ska kunna bli ett fullständigt parti med homogena åsikter om allt från utrikespolitik till bidragsnivåer är väl ungefär lika stor som att 50 Cent ska vinna melodifestivalen. Samtidigt är bitterheten och ilskan över Bodströmsamhället stor och viljan att ge politikerna en knäpp på näsan är antagligen ännu större i år än under Ny Demokratis glansdagar.

Om Piratpartiet ger så mycket som några promillen i nästa opinionsundersökning kommer det möjligen tvinga fram en debatt om frågan. Antagligen stannar det där.

Valet 2006 blir oavsett vilket riktigt skoj. Vilka andra missnöjepartier står runt hörnet? Säga vad man vill om internets påverkan på politiken, men det har aldrig någonsin varit så enkelt att uppbringa en kritisk massa av människor för att starta ett politiskt parti som nu. Förmodligen är Piratpartiet det parti i den svenska politiska historien som snabbast fått ihop de 2000 1500 namn som krävs för registrering. Hemsidan öppnade kl 20:30 den 1:e januari, någon gång på eftermiddagen dagen efter hade man 2000 namn.

För övrigt är det en mycket dålig idé att avskaffa immaterialrätten, men det tillhör en av de fem frågorna. På så sätt är Piratpartiet ett parti i tiden. Fördelningspolitiken tillhör 1900-talet, nu är det andra frågor som engagerar och berör. Det första, riktiga, partiet som fattar detta vinner.

Uppdaterat: 1500 namn räcker.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *