Pentagon släpper video av 11/9-kraschen

Konspirationsteorierna frodas på nätet särskilt i tider av stora förändringar. En sådan teori är att det var den amerikanska regeringen som stod bakom attentaten mot Pentagon och WTC. Videofilmer och bilder från attacken har analyserats av tusentals människor på nätet på jakt efter ledtrådar till den illasinnade konspirationen. T.ex. tror man att flygplanet som kraschade in i Pentagon inte var ett flygplan utan en fjärrstyrd missil.

Nu släpper Pentagon, på förfrågan av organisationen Judical Watch (en organisationen som bekämpar korruption hos regeringsmakten), nya filmer från attacken mot Pentagon.

Why Pentagon released 9/11 tape

The organisation’s president, Tom Fitton, said in a statement he hoped the release of the footage would ”put to rest the conspiracy theories involving American Airlines 77”, the plane that hit the Pentagon on 9/11.

Det finns antagligen redan de som menar att dessa nya filmer inte visar något eller är manipulerade. Att leta ”bevis” på internet blir lätt en självgående maskin. Man hittar trådar som andra lämnat efter sig, fyller i lite själv och deltar därmed i skapandet av de moderna myterna.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Pentagon släpper video av 11/9-kraschen”

  1. Profilbild för Patrick

    Är jag den enda som inte tyckte de ”nya” bilderna gav något? De bilderna som presenterades har ju till stor del redan cirkulerat på webben i flera år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *