Mest förändrar människan

Jag håller på med en långsam förändring av bloggens utseende. Får se vart det landar. Det mest påtagliga just nu är min nya tagline:

Teknik förändrar mer än politik. Mest förändrar människan.

Vilket kan ses som ett direkt svar på att bloggen handlar om ”Accelererande förändring i en global ekonomi”.

Politiken får ta ganska mycket plats här på bloggen. Mer än jag trodde när jag startade den. Samtidigt är hela min poäng med bloggandet här att försöka visa att förändringarna som pågår är långt mer djupgående än vad den dagliga politiska debatten ger sken av.

Dessa förändringar är helt och hållet möjliggjorda av tekniken, inte politiken. Huruvida staten och skatterna ska stå får 65% eller 80% av ersättningen när en människa är så pass sjuk att hon inte kan jobba är en långt mindre viktig fråga än exempelvis om det går att göra nervceller av stamceller, hur pass väl man kan kontrollera skapandet av kolnanotuber eller tiden det tar att framställa nya vaccin för att nämna blott ett fåtal exempel.

Samtidigt är tekniken bara en möjliggörare av förändringar – en förlängning av människans förmåga. Det är människan själv som står för drivkraften, passionen och viljan. Politiken kan enbart verka mer eller mindre dämpande på dessa.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *