Liberala Partiet nästa på tur?

Ytterligare ett parti kan komma att se dagens ljus.

Liberala Partiet

Liberala Partiet samlar underskrifter för att registrera partibeteckning

Skulle tro de får mycket svårt att nå riksdagen 2006, men de kan bli en bra mätare över hur heta ”riktigt” liberala frågor egentligen är i Sverige. Det finns ju inget annat parti som driver dem.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

5 svar till ”Liberala Partiet nästa på tur?”

 1. Profilbild för hobbyliberalen
  hobbyliberalen

  Logga in på liberaldebatt.com och engagera dig i projektet. Att sitta i baksätet är förvisso bekvämt. Men vad den liberala rörelsen behöver är personer som engagerar sig och låter sin tid, kunskap och pengar att kanaliseras i ett projekt. Det här är ett parti som det är möjligt att vara med om att utforma. Se engagemanget, vilken form det nu tar sig, som en riskfylld investering. Vad har du att förlora?

  Ps. Jag skriver under pseudonymen hobbyliberalen på liberaldebatt.com
  Jag är inte medlem i partiet men debatterar i det öppna forumet. Jag förespråkar att partiet ska satsa på valet 2010.

 2. Profilbild för solaris
  solaris

  Jag läste igenom deras manifest och även om mycket som står där är sant enligt ekonomisk teori så känns det ändå ganska tunt. Det är ett ungt parti, ja, men jag tror inte man får speciellt många väljare i Sverige på vad som förs fram i texten. Kanske några miljonärer på Lidingö som tröttnat på vägtullar och vill ta saken i egna händer; ”man kan göra det mycket billigare själv och bättre ekonomiskt incitament finnes ej – hö hö – skål”.

 3. Profilbild för Erik Starck
  Erik Starck

  Jag kan tänka mig en och annan missnöjd moderat som tycker det partiet dragit sig för långt åt vänster med Reinfeldt i spetsen.

  Förutsatt att man kommer igång och det är bra folk bakom ratten blir nog annars den viktigaste rollen som opinionsbildare.

 4. Profilbild för Håkan Rohdin
  Håkan Rohdin

  Efter att ha läst igenom hela deras partiprogram liksom större delen av deras Wiki tvingas jag tyvärr avfärda dem redan nu. Ett trist slutsats eftersom jag delar större delen av deras åsikter. Tyvärr har de dragit dessa både två och tre steg för långt för att fungera i praktiskt politik.

  I nuläget är de alltså för absoluta majoriteten lika (o)realistiska alternativ som SKP (Sveriges Kommunistiska Parti).

 5. Profilbild för Erik Starck
  Erik Starck

  Håkan Rohdin: vad du säger är att politiskt nytänkande är helt omöjligt i Sverige idag. Tragiskt, men antagligen sant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *