I Sverige heter lösningen alltid regleringar

Kontraktet mellan den som köper en tjänst (”arbetsgivare”) och den som säljer tjänsten (”arbetstagare”) är kraftigt reglerat i Sverige. Detta gör att många arbetsgivare är mycket restriktiva med vem de anställer. Man vill inte riskera att göra en felanställning. Särskilt betungande är detta för små företag, där varje anställd spelar mycket stor roll för företagets fortlevnad.

Dessa regleringar gör att vissa grupper i samhället får det svårare att få jobb, t.ex. de som är till åren komna.

Vad vill då vår borgerliga regering göra åt detta?

Jo, man vill såklart införa ÄNNU FLER REGLERINGAR!

Suck…

Borde nog skriva något relaterat till bloggens ämne som t.ex. hur arbetsmarknaden förändras när ekonomin globaliseras och automatiseras. Hur människor vill ta kontrollen över sina liv i takt med klättringen på individualiseringens stege. Men, what’s the point, egentligen? Allt ska regleras och styras. Även i borgerlighetens Sverige. Ställ dig i kön och håll käften, liksom.

Dubbelsuck.

Uppdaterat: även Jan Kallberg skriver om regleringar, men då gäller det amerikanska miljölagar:

Att göra ett Mount Rushmore idag skulle vara ett tjugotal åtalspunkter för miljöbrott och leda till fängelse. Dagens genomreglerade och förtryckande samhälle pastöriserar möjligheterna för människor att leva ut sina idéer. Ett samhälle med 14,000 lagar kan inte vara lyckligt.

Ligger möjligen svaret på lyckoparadoxen i våra genomreglerade samhällen? Ja, man undrar. I Sverige kan man inte ens måla om sitt hus utan godkännande av myndigheterna. Hur formas människor som lever i ett sådant samhälle? Blir de fria, kreativa, skapande, lyckliga? Jag undrar. Är det verkligen så här vi vill ha det?

Andra bloggar om: , , , , ,


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”I Sverige heter lösningen alltid regleringar”

  1. Profilbild för Waldemar Ingdahl

    Det är kanske inte ett så nytt förslag. Sverige är enda land i EU som inte har infört EU:s direktiv mot åldersdiskriminering. Inte för att det gör förslaget bättre

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *