Högre krav blir ”gräddfil” hos DN Debatt

Tänk om någon annan satte rubriken på alla blogginlägg du skrev. Tokigt, eller hur? Rubriken är den mest lästa delen av hela inlägget och den vill man absolut ha kontroll över. Detta händer dock dagligen på landets alla debattsidor, där det är någon helt annan än inläggsförfattaren som skriver rubriken och oftast även brödtexten.

Idag är det t.ex. någon på DN Debatt-redaktionen som tycker att Lars Leijonborgs förslag om att skärpa kraven för att komma in på högskolan utgör en ”gräddfil”, ett politiskt laddat ord som inte nämns alls i Leijonborgs egen text.

Så Lars, varför låter du dig förödmjukas av Dagens Nyheter?

Tanke: kan värdet av sidor som DN Debatt urholkas om politikerna börjar bygga upp egna bloggar? Vad är det som ger DN Debatt dess tyngd? ”Trovärdigheten” kanske du svarar, men hur trovärdigt är det att självmant stoppa in politiskt laddade ord i den viktigaste delen av en hel text?


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

3 svar till ”Högre krav blir ”gräddfil” hos DN Debatt”

 1. Profilbild för Wille

  Vilka hemskheter kommer härnäst? Forskare med intressantast forskning och bäst utsikter för resultat får mest anslag?!

 2. Profilbild för astrosmurf
  astrosmurf

  Haha. Nu tänkte jag först skriva ett inlägg där jag argumentera för Wille att det han föreslår väl vore ett rätt bra sätt att fördela anslag. Men sedan följde jag länken till hans blogg och insåg vem han var. Ironi detekterad.

 3. Profilbild för astrosmurf
  astrosmurf

  ”argumenterar”, skall det förstås vara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *