Grattis, Irak!

Oerhört kul att läsa nyheter om Irak som inte handlar om självmordsbombare eller invasioner. För ett liten, kort stund känns plötsligt Irak som vilket annat land som helst. Idrotten är stor:

– För det irakiska folket var det en match mellan fred och frihet och den terrorism som kommer från Saudiarabien och förstör vårt land, säger Ali Alnasnawy som bor i Kista.

Vidare:

– Jag pratade med mina vänner i Irak och de sa att i tre timmar efter matchen har de inte hört några bomber. Jag hoppas att det kan fortsätta så, men annars fick vi åtminstone tre timmars fred.

Återigen måste jag undra vad Sverige gör för att assistera Danmark, Lettland, Australien m.fl. när de hjälper Irakierna bygga upp sitt land, men nej, frågorna får vänta – idag handlar det om fotboll och inget annat.

Andra bloggar om: , , .


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

3 svar till ”Grattis, Irak!”

 1. Profilbild för ingmar
  ingmar

  Ett landslag utan land. Den där kaotiska symboliken väcker onekligen blandade känslor. Men vilka hjältar!

 2. Profilbild för Roy Carlberg
  Roy Carlberg

  Underbart!

  När jag hörde om Iraks seger i Asiatiska mästerskapen kände jag för första gången på mycket länge en gnutta hopp för folken i detta plågade land.

  Vem vet, kanske innebär detta en vändpunkt. Man skall inte underskatta kraften i ”symboliska nyckelhändelser” som denna.

 3. Profilbild för Erik Starck
  Erik Starck

  http://kulturrevolution.wordpress.com/2007/08/08/allting-gar-fin-fint-i-irak/
  ”Det spelar ingen roll hur många fantommassakrer Aktuellt hittar på. Irakierna själva vet vad som hänt. Kriget i Irak har varit en kolossal succé. Tjugosex miljoner människor har blivit befriade. De islamistiska terroristerna har blivit berövade en fristad och finansiär. Världen har blivit ett säkrare ställe.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *