Google Glass. Händer det nu?

Oj, vad jag har väntat på de där internetuppkopplade glasögonen. Skrev någonstans för säkert 10 år sedan att jag trodde de skulle finnas för konsumenter 2008-2009 någon gång. Jag hade rätt rejält fel, får man säga. Men nu verkar det som om Google tröttnat på att vänta och själva byggt en produkt vid namn Google Glass. Nog blir man nyfiken på att prova ett par. Det känns som den mest spännande nya produkten sedan iPhone.

Men hur kommer den att tas emot? Jag funderade lite om folks reaktioner på Google Glass på Frank Familys blogg. Jag gissar att vi kommer att få en viss debatt om privatliv och ”digital hyfs” (svenska Memoto släpps ju också snart) men att det snart kommer att lugna ned sig för att sedan övergå i en integrerad fas där vi till konsumentpris får tillgång till det mest kraftfulla kognitiva verktyget någonsin. Jag skriver ”integrerad” för jag menar att det här är en produkt som verkligen har potential att upplevas som ”integrerad” med människan som bär den.

Den första riktiga cybernetiska massmarknadsprodukten?

Vi får väl se.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *