Gårdagens partiledardebatt

Det mest uppseendeväckande med gårdagens debatt var egentligen att Reinfeldt kunde säga att 1,5 miljoner människor stod utanför arbetsmarknaden utan att Persson attackerade honom och anklagade honom för att påstå att sjuka människor fuskar.

Detta visar att siffran 1,5 miljoner nu är accepterad. Det var den inte för 1-2 år sedan.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

3 svar till ”Gårdagens partiledardebatt”

 1. Profilbild för Nicolai Wadström

  Intressant med lite enkel matematik: 1,5 Miljoner är ca 17% av den Svenska befolkningen, är detta den korrekta arbetslöshetssiffran?

  I Tyskland säger man att 5 miljoner är arbetslösa (med en befolkning på ca 82 Miljoner, räkna på prcenttalen), vilket leder till förtroendekris och att de Tyska Socialdemokraterna pratar om att utlysa nyval (för att få till en ny regeringskonstilation som kan ta ut med problemen med folkets förtroende).

  Antingen har vi ett väldigt stort förtroende för våra politiker, en annan matematik i Sverige, eller så vill man inte se sanningen.

 2. Profilbild för moje

  Men LÄS vad Erik skriver! Han skriver inte arbetlöshetssiffran, han skriver ”stod utanför arbetsmarknaden”.

  Okej Nicolai, du vill ha siffror:

  Sjukskrivna (m sjukp) 213 000
  Förtidspensionerade 459 000
  Öppet arbetslösa 201 000
  Arbetsmarknadsåtg 108 000
  Tar emot socialbidrag 84 000
  S:a icke-arbetande 1 065 000

  Till detta kan du lägga studenter (som pluggar strökurser men som egentligen vill jobba), föräldralediga osv osv. Allså är en oroande stor del av den svenska ARBETSFÖRA befolkningen (som uppgår till ca 6 miljoner) utanför arbetsmarknaden.

  Läs även detta:
  http://danne-nordling.blogspot.com/2005/05/sanningen-i-arbetslshetsdebatten.html
  MVH

 3. Profilbild för Nicolai Wadström

  Ok, jag har har dessa siffror också, vad jag siktade på var hur man räknar på arbetslöshetssiffran, eftersom ingen verkar ha samma syn på hur man skall räkna på detta, och detta var som en fråga, om än utmanande!

  Jag hävdar att vi har en ett väldigt stort utanförskap från arbetsmarknaden, men det är dolt på olika sätt (och en sysselsättningsgrad på 100% kan aldrig existera, utan ett realitiskt tal är någonstans mellan 80-90 % beroende på vem du frågor och hur åldersfördelningen ser ut i sammhället).

  Enligt LO-debatten igår, så dök en siffra upp som motsvarar en arbetslöshet på ca 8% av befolkningen (och det är skillnad på sysselsättningsgraden, som de flesta är ens ligger på ca 60% – 63% i Sverige).

  I Tyskland pratar man om en arbetslöshet på 12%, men 5 miljoner av 82.5 miljoner innvånare är 6%, hur räknar man i Tyskland? Och hur räknar man i Sverige?

  Och hur räknar Göran Persson när han vid upprepade tillfällen säger att det går bättre för Sverige än de flesta länder i Europa?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *