Framtidens innovationer skapas av kunderna

Dagens nummer av Computer Sweden innehåller en recension skriven av undertecknad. Den handlar om boken Democratizing Innovation skriven av Eric von Hippel. Boken tar upp hur företag kan utnyttja den innovativa kraften hos sina kunder för att vidareutveckla sina produkter:

Framtidens innovationer skapas av alla

Tack vare kommunikationstekniken och billig och användarvänlig mjukvara kan kunderna numera inte bara lämna feedback på produkter utan vidareutveckla dem och själva stå för innovationen. Kloka företag utnyttjar denna innovativa kraft.
Mindre kloka tar en stor risk i att inte göra det.

Ett exempel på hur man INTE ska agera finns på annat ställe i samma tidning. En modelljärnvägsintresserad man som utvecklat ett program för att styra sina järnvägar och sedan släppt det som open source fick en räkning från företaget KAM, som tillverkar modelljärnvägarna, som ersättning för patentintrång:

En man gjorde ett program för att styra modelljärnvägar och släppte det med öppen källkod. Nu har han fått en räkning för patentintrång.

Lego Mindstorms, som jag nämner i recensionen, har dessutom den goda smaken att just idag annonsera att deras operativsystem för sina robotar blir open source, vilket snappats upp av bl.a. bloggen O’Reilly Radar:

Soeren Lund, director of Lego Mindstorms NXT, today announced at our CustomerMade conference in Copenhagen that the Mindstorms NXT operating system is to be open sourced.

Även Chris ’The Long Tail’ Anderson skriver om detta.

Vi får väl se om något år vilken av strategierna som är bäst. Att göra som KAM och stämma sina kunder eller att göra som Lego och öppna upp sina egna produkter för vidare innovation. Själv håller jag på von Hippel och Lego.


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *