Fiskolja skärper hjärnan

För ett par veckor sedan var ämnet Smart Drugs som Modafinil med förmågan att skärpa det mänskliga sinnet och drastiskt minska sömnbehovet. Nu visar forskning att intag av fiskolja och Omega-3 under livstiden kan minska effekterna av Alzheimers och hålla hjärnan skärpt längre. I en studiegrupp hade de som regelbundet åt fiskolja 13 procent högre IQ vid 64 års ålder jämfört med de som saknade fiskolja i dieten.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Fiskolja skärper hjärnan”

 1. Profilbild för Mattias

  Jag läser till och från en bok som heter ”The Einstein Factor” Där nämner författaren Mankato-nunnorna som har som uppgift att skriva varje dag. Detta ger en öka hjärnaktivitet och har förlänger deras liv. Nunnorna anser nämligen att om man inte aktiverar hjärnan så är det en form av synd.

 2. Profilbild för Erik Starck

  Låter som en intressant bok. Mankato-nunnorna verkar inte vara som andra nunnor. Det är ju i regel aktivering av andra kroppsdelar man sammankopplar med synd.

  Man kan fundera över hur övergången från TV-samhälle till internetsamhälle påverkar ”motionen” vi ger våra hjärnor. Jag är uppkopplad i princip dygnet runt och det enda man gör är läser, läser, läser och emellanåt: skriver. Förhoppningsvis gör det någon nytta. Man blir iaf mer och mer förvirrad. :o)

  Hamnade i en diskussion en gång med en äldre regissör. Han undrade lite bekymrat om jag läste dagstidningar. Nej, det gjorde jag inte, åtminstone inte i pappersformat. Men jag läser nyheter på säkerligen 20 olika sajter. Jag läser alla de stora ledarsidorna i Sverige dagligen.Jag är faktiskt tämligen säker på att jag läser mer text per dag än han någonsin gjort och det är jag absolut inte ensam om.

  När man konsumerar stora mängder av ett visst medium påverkas man av det. Internet är än så länge ett textmedium. Som sådant är det ett aktivt medium som kräver en del av sin användare, till skillnad från t.ex. TVn. Ska bli intressant att se hur det påverkar människor i ett längre perspektiv. Blir vi mentala hurtbullar eller soffpotatisar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *