Finns man inte på nätet så finns man inte

Bloggen bronenosets skriver ett inlägg om SSU-kongressen. Jag fastnar lite för valet av rubrik:

Varför SSU-motionerna inte finns på nätet

Det är en lätt skrämmande läsning.

Oavsett vad man tycker om SSU och deras ”bredd” är det lite intressant att fundera över hur viktigt nätet blivit som demokratiskt verktyg. Rubriken till inlägget säger ju implicit att SSU försöker dölja motioner som inte är politiskt rumsrena genom att inte lägga ut dem på nätet.

Alltså: att dölja något är att inte publicera det på nätet.

Fundera på det där ett tag. Tänk tillbaka 5-10 år i tiden. Inse att oerhört mycket har hänt.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

3 svar till ”Finns man inte på nätet så finns man inte”

 1. Profilbild för Anders M.L.

  Definitivt.

  Man kan i och för sig jämföra det SSU som är så icke-webbvänliga att de inte ens lägger ut motioner, med det SSU som är så webbvänliga att de sänder hela kongressen live med RM-ström.

  Men det var inte främst det jag tänkte på när jag satte rubriken. Ett stort ungdomsförbund ska finnas på webben.

 2. Profilbild för Linda
  Linda

  Jag fattar inte din poäng. SSU finns på nätet. Genom att surfa på Muf i förra veckan tog det massa tid för att få fram det material jag var ute efter. Muf uttalar sig bara om utvalda sakfrågor som finns i deras register medan SSU i sin tur har hela ömneskategorier att läsa om deras synpunkter. Tala om öppenhet och tillgånglighet. Motionerna i sig är inte intressanta utan besluten av dem och de är de som ska publiceras. DEt är inte demokrati om inte alla får säga sin åsikt eller skriva sin motion. Sen ska man också ha i bakhuvudet att många av de som skriver motioner i ungdomsförbunden kanske skriver den för första gången.

 3. Profilbild för Erik Starck
  Erik Starck

  Poängen var att om man inte publicerar allt man gör på internet så uppfattas det som att man döljer något. En ganska intressant utveckling, tycker du inte?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *