Entreprenörskapet frodas i Indien

Ett företag i Indien hyr ut personer till din bröllopsfest eller ditt födelsedagskalas som låtsas vara kompisar från förr. På så vis framstår du som mer populär än du är och som alla vet är det ju hur man framstår som är det viktiga.

India’s rent-a-guest wedding agents

An agency has been set up in the Indian state of Rajasthan to rent out wedding guests for couples keen to boost numbers at their marriage.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Entreprenörskapet frodas i Indien”

 1. Profilbild för bb
  bb

  Varför kan inte en robot ta över dessa funktioner – utifrån framtidstanken? Varför behövs msk till sådana sociala funktioner – det är en lucka/inkonsekvens i din blogg. Med ny teknik som gör jobbet – kan man lika gärna införa en miniminivå el tom grundnivå för alla. Du måste ju erkänna att du är politisk här – allt är ju värderingar även detta inlägg. Hur framtiden kommer se ut vet naturligtvis ingen – det kan förvåna med såväl negativa som positiva förtecken. Ett tips med ”sociala utformningen” är ju som ett skydd mot singulariteten, alltför beroende av robotar, teknik osv som skapar just trygghetsnarkomani o minskad kapacitet för yttre o inre hot mm. Å andra sidan finns alltid klasskampen – med ny teknik med andra förtecken – terroristerna/frihetskämparna är ju flitiga användare. Framtidstanken måste nog diskuteras mkt mer än idag o med fler nyanser o perspektiv – det är enda sättet.

 2. Profilbild för Erik Starck

  Hej
  Mycket riktigt tror jag att allt som går att automatisera också kommer att automatiseras. Jag håller också med om att detta kommer att leda till drastiskt minskad kostnad för att upprätthålla en hög livskvalitet. Faktum är att det redan hänt till stor del, man kan om man vill leva extremt billigt och ändå få alla sina grundläggande behov uppfyllda. Detta är möjligt tack vare både teknikens utveckling och globaliseringens förmåga att sänka priser.

  Köp ett hus på landet, skaffa dig en billig bil och en internetuppkoppling och du behöver inte många tusenlappar i månaden för att leva ett bra liv och dessutom hinna med en fisketur då och då.

  Så det går redan att leva billigare än de flesta gör. Det intressanta är vad människor ändå väljer att lägga sina pengar på. Upplevelser, resor, ägodelar som ger social status, fysisk närhet till storstäder där man kan träffa andra människor enkelt, kläder och utseende… ja man behöver bara slå upp närmsta livsstilstidning för att förstå att det finns hur mycket som helst att lägga sina pengar på. Saker som har mycket lite med ens grundläggande överlevnadsbehov att göra.

  Dessa saker kommer människor att spendera sina pengar på oavsett hur långt automatiseringen har gått. Om mat kan tillverkas gratis så vill någon betala extra för riktigt kött – just för att det är äkta. Om ett hus går att bygga gratis så vill någon betala för att få det designat av en känd arkitekt och med handgjorda detaljer för att få känslan av mänsklig historia i bygget. Social status är det indiska företaget ett ypperligt exempel på att det går att sälja.

  Social status, känsloupplevelser, ”äkthet”. Det kommer människan alltid att betala för. Det är kring dessa ekonomin kommer att cirkulera de kommande decennierna.

  Slutsatsen får du gärna kalla politisk. Vi har i Sverige ett samhällssystem helt byggt efter industrialismens logik. Stora företag som tillverkar stora saker. Den tiden är förbi. Det måste gå att försörja sig som hantverkare, konstnär, artist, arkitekt, ljusdesigner, upplevelseskapare eller textilare. För att detta ska gå måste det finnas en marknad mellan privatpersoner. För att denna marknad ska skapas måste skatterna på arbete minskas drastiskt. Å jag menar _drastiskt_! 50% räcker nog inte. Så illa är det.

  Jag förstår inte vad du menar med klasskampen och ännu mindre vad den har med terrorism att göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *