En gul lampa i kammaren

När Gustaf Fridolin avstod från Riksdagens inkomstgaranti växte han i mina ögon. Det är så pass ovanligt att se människor faktiskt agera efter sina värderingar att det sticker ut när det sker.

Idag röstade centerpartisten Fredrick Federley mot partilinjen när han avstod från att rösta om FRA-förslaget. Jag hade redan innan stor respekt för Federley men den har nu vuxit än mer. Det kommer att blåsa kallt kring honom i riksdagen den närmaste tiden men i långa loppet tror jag han kommer att vinna enormt mycket på att stå upp för sina värderingar. Det är trots allt fler som gått genom samma stålbad med gott resultat.

Andra bloggar om: , , , ,


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”En gul lampa i kammaren”

  1. Profilbild för HLN
    HLN

    hehe… ”En gul lampa i kammaren” trodde jag först var en referens till de tre senaste avsnitten av Lost på TV4… och det var inte förrän jag läste Federleys blogg som myntet trillade ner. Jag är uppenbarligen inte tillräckligt insatt i hur röstningar går till i riksdagen för att koppla ihop A och B här… 😉

  2. Profilbild för Erik Starck
    Erik Starck

    oj jag har inte följt Lost sedan slutet av säsong 2. Avslöja inte för mycket! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *