”Det svåra med bloggar är ju att man inte till vilken grad det man läser är sanning.”

Computer Sweden måste ha varit och besökt Bloggforum i helgen. De skriver om Loïc Le Meurs föreläsning om bloggar för företag. Mest intressant är att läsa kommentarerna, där signaturen fELiX dAbId skrivit:

”Sätt igång och blogga – annars gör andra det åt dig”

Det svåra med bloggar är ju att man inte till vilken grad det man läser är sanning.

Om man läser Dagens Nyheter så har man ju en viss känsla för att man får någorlunda korrekt återgiven information.

Trovärdighet var det, ja.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

4 svar till ””Det svåra med bloggar är ju att man inte till vilken grad det man läser är sanning.””

 1. Profilbild för Wille
  Wille

  Sanning och trovärdighet, som när man läser Aftonbladet ungefär? Eller vissa TT-telegram där historierna fyllts ut med lite påhittade uppgifter?

  Jag skulle nog vilja påstå att bloggar i vissa (inte alla) sammanhang har större trovärdighet än traditionella medier: de är öppna med sin agenda (liberal, socialistisk etc) till skillnad från mainstream journalister, och stämmer inte deras fakta kan de räkna med att bli sågade jäms med fotknölarna.

 2. Profilbild för Erik Starck

  Jepp, men den synen har uppenbarligen inte icke-bloggare.

 3. Profilbild för Åsa

  Jag har svårt med trovärdigheten hos flera bloggar. Jag har ett behov av att läsa den ett tag, ha lite koll på om den som skriver håller en linje i det han/hon skriver, att det hänger ihop, att personen bakom bloggen ger ett trovärdigt intryck.

  Skulle jag välja så har jag en större trovärdighet när det gäller morgontidningarna, även om jag inte känner till journalisten, än jag generellt har när det gäller bloggarna.

 4. Profilbild för Mikael Waernlund
  Mikael Waernlund

  Isn’t the fundamental advantage of Blogs, the ease of publishing and immediate access to published text? Be it Diaries, Commentaries or anything. Be it a College Professor or a kid. Add to that the excellent search tools so that you can find any relevant (to you) information, and you have the revolution of the information age.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *