Det nya reklamlandskapet: som katten kring het kamera

En iakttagelse… är intresserad av att köpa en begagnad analog systemkamera (de är otroligt billiga nu för tiden). Vad är då ett bättre sätt att spendera en lördagkväll på än att leta efter information om kameran?

När jag då letar ännu en gång på Google efter kameramodellen, en Canon Eos 3, så ser jag det som förmodligen sänder kalla kårar längs ryggen på Canons marknadsavdelning.

På Googles första träffsida har jag varit inne på alla sidor utom Canons egna.

Det var inte medvetet, det bara blev så. Jag besöker forumen, recensionssidorna, t.o.m. Amazons produktsida (de brukar ha gott om recensioner skrivna av användare), men jag har inte brytt mig om att klicka mig in på Canons egen produktsida.

Länkhistoriken talar sitt tydliga språk. Vad det gäller min uppfattning om kamerans kvalitet är Canon den som har minst att säga till om.

Tänkvärt. Tror du att företaget du jobbar på är annorlunda?

Andra bloggar om: , , , , , ,


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

5 svar till ”Det nya reklamlandskapet: som katten kring het kamera”

 1. Profilbild för Erik Petersson

  Känner bara till hur det är med Nikon, och där finns det en uppsjö fan-sidor med mängder av information. Är det inte något för företaget att vara glad över? Dessutom vill de väl numera bara sälja digitalkameror.

  Klokt att köpa analogt, du får långt kvalitet på dina bilder än vad du skulle fått för de pengarna om du köpt digitalt.

 2. Profilbild för Fredrik
  Fredrik

  Jo, känner igen mönstret. Letade/letar TV och det är på sin höjd för att ev se en bättre bild på produkten jag hamnar på tillverkarens sida.

 3. Profilbild för Erik Starck
  Erik Starck

  Jo att det finns fan-sidor är såklart en ren hyllning till tillverkaren. Samtidigt måste marknadsavdelningen konstatera att man inte längre kan kontrollera vad som skrivs om en på samma sätt som förr. Rob Gailbraith och Canon 1DS MkIIIs autofokusproblem är ett rätt bra exempel. Skrev om det för ett tag sedan.

  Bästa sättet är att själv ta del av samtalet. Börja blogga, samla diskussioner på ens egna sajter, var öppen. Erkänn fel och brister. För många företag är detta en mycket svår sak att smälta.

 4. Profilbild för Erik Starck
  Erik Starck

  Vad gäller analog vs digitalt… visst kan man få en kanonbra kamera för ett bra pris om man kan tänka sig använda film. Samtidigt vill jag få in bilderna i datorn, så då behöver jag antingen en scanner eller betala extra för att få bilderna ”digitalt framkallade” dvs inscannade.

  I längden blir det inte så särskilt mycket billigare och dessutom bökigare då åtminstone negativen måste framkallas av proffs.

  Å andra sidan… har film en viss charm.

  Får väl se vart jag hamnar. 🙂

 5. Profilbild för HLN
  HLN

  Dessutom brukar inscannade bilder vid framkallningen vara bra mycket sämre än en motsvarande digital original-bild. Fast det är kanske bara för att jag har anlitat fel fotobolag (Fujidirekt) för framkallning av mina analoga rullar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *