Bredband äntligen

Efter att ha levererat efter 6 veckor istället för de utlovade 3 fick jag så äntligen min bredbandsuppkoppling från Bostreambredbandsbolaget idag. 26Mbits/s ska det ge om allt fungerar, men det verkar inte riktigt som att samgåendet mellan Bostream och Bredbandsbolaget gått allt för väl. I avtalet som skickades saknades IP-numret för DNS:en, så jag har ägnat ett par timmar på kvällen åt att jaga upp ett sådant nummer.

Irriterande men inte allt för ovanligt. Internet kräver fortfarande en del trixande innan det ”bara fungerar”. En jämförelse är elen som är fullständigt transparent i sitt användssätt. Jag har precis flyttat (därav behovet av bredband) och när flickvännen och jag besökte lägenheten för första gången var vi väldigt noga med att få med oss allting vi behövde. Vi skulle titta till lägenheten och ta ett par fotografier innan vi flyttade in. När vi väl kom dit hade vi dock glömt en sak – ljus. Det fanns inga lampor i lägenheten så vi fick stapla fram i mörker.

Vi tänkte inte på att ta med oss lampor därför att vi är så vana vid att det ska finnas el och ljus i en lägenhet att blotta tanken på att det inte skulle finnas inte ens dyker upp i skallen. Så transparent är elen för oss. Den bara finns. Den fungerar (nästan) alltid.

När trådlöst internet, precis som elen, ”bara finns”, har internet uppnått samma nivå av transparens. Då sker uppkopplingen utan krångliga DNS-inställningar eller annat tjafs. Först då kommer vi att få se de verkligt intressanta tjänsterna.

Tyvärr är det en bra bit dit.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *