Bra att Dick Erixon ifrågasätts

Lunarstorm-grundaren Rickard Eriksson är skeptisk mot Dick Erixons påstående att 367 läsare har skänkt >100’000 kronor.

Min erfarenhet från nätbetalningar för digitala tjänster väcker en stark misstänksamhet. Det är helt enkelt för mycket pengar, på så kort tid, med en förhållandevis begränsad läsarskara, måhända väldigt trogen sådan.

Finns det månne en eller ett par riktigt stor bidragsgivare som stått för lejonparten av dessa 90.000 kr? Och vilka är dessa? Någon högerorganisation eller ett företag?

Bra! Man ska ifrågasätta allt man läser och vilka avsikter avsändaren har. Detta gäller dock definitivt inte bara bloggar, utan i ännu högre utsträckning kommersiell media. Allra mest misstänksam ska man bli när någon påstår sig vara objektiv och/eller balanserad. Något sådant har Dick Erixon aldrig påstått sig vara, vilket är en av flera anledningar till att bl.a. jag (och 366 andra) gav honom ett litet bidrag.

Sedan har säkert Rickard rätt i att det är mycket pengar på kort tid. Jag tror inte vilken blogg som helst skulle kunna göra om bedriften, även om man hade haft lika många läsare som Dick. Han lyckas dock väcka känslor hos folk och det är uppenbart att hans skrivande fyller ett tomrum i svensk media. Därför har jag ingen anledning att misstro hans påstående.

Men det är en intressant tanke om man borde lista alla som finansierar ens skrivande eller ej. I just det här fallet tror jag det skulle vara ett större problem för de som betalat än för Dick själv. Det är inte alla som vill skylta med sin politiska hemvist.

Med tiden kommer säkert en praxis att forma sig. Ska bli intressant att följa utvecklingen.

Andra bloggar om: , , , .


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *