Blogg-grannarna är det bästa med att blogga

Grannar är ju sådana där människor man försöker undvika i trapphuset 😉 men en blogg-granne är en blogg som bloggar om ungefär samma sak som dig själv. Nu har en av den här bloggens grannar, Infontology, börjat skriva om sina grannar däribland mig.

En lustig detalj i sammanhanget är att Simon (på Infontology) ringde mig precis innan han skulle posta inlägget och frågade vilken blogg som egentligen var jag nu för tiden. Jag skriver som bekant flera ställen.

Det slutade med att posten fick handla mer om mig än om Framtidstanken, vilket jag tackar för.

En annan lärdom från det hela är hur socialt bloggandet faktiskt är. Detta tror jag är en överraskning för folk som inte bloggar, men bloggande är socialt på ett annat sätt än att man bara skickar länkar till varandra. Det är just blogg-grannarna som är en stor del av tjusningen med att blogga. Jag har lärt känna många fantastiska människor som en direkt konsekvens av den här bloggen.

Det är dessutom människor som så att säga ligger på samma våglängd som dig själv. Simon Winter är ett utmärkt exempel. Om vi ska träffas över en timmes lunch slutar det med en kaffe fyra timmar senare. Våra möten lyfts av att vi simmar omkring i ungefär samma informationsflöde. Därmed har vi en myriad av referenser och berättelser att dela med varandra när vi möts. Det blir fyra timmar av ”läste du det där?” eller ”hörde du den där podcasten?”.

Ännu en intressant detalj: jag och Simon arbetade på samma företag men träffades först på en bloggmiddag (den här, tack Håkan!). Utan våra bloggar hade vi inte känt varandra idag.

OK, vi ”träffades” faktiskt via Pär Ströms mailinglista:

Erik stötte jag på första gången på Pär Ströms diskussionslista Stromlist, för 4-5 år sen, och noterade hans då ohämmade optimism och ovilja att kritisera och reglera teknikutvecklingen.

Men utan bloggar, inga bloggträffar.

Så fungerar nätet. Det för samman människor över tid och rum. Det gör att tankar och idéer ges extra näring och kraft. Det gör att vi, som människor och som samhälle, kan lyfta varandra och skapa nytt.

Därför är jag, fortfarande, ”ohämmad framtidsoptimist”. 🙂

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Blogg-grannarna är det bästa med att blogga”

  1. Profilbild för Carl-Johan Sveningsson

    Howdy neighbour!

    Det som är tokigt är att jag faktiskt tror att jag hittat en granne IRL via nätet, ska bli kul att se om han är något vettig, han gillar flickr i.a.f. 🙂

    http://www.flickr.com/map?&fLat=59.4381&fLon=24.7747&zl=1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *