Bill Gates vill utrota de 20 största sjukdomarna

Gates’ Goal Shows High Hopes for Global Health

Bill Gates surprised even his closest advisers when he said his dream is to eliminate the world’s top 20 diseases in his lifetime.

Vidare:

Where has the foundation made the most difference so far?

I think they’ve made a huge difference in immunization programs. They have funded vaccine programs immensely, making them available where they weren’t before and saving millions of lives.

Miljontals människors liv har alltså räddats av Microsoft-miljarderna. Plötsligt känner jag mig smått skyldig över att ha piratkopierat Windows en gång i tiden.

Hade jag haft en annan inställning till Microsoft och dess produkter om jag hade vetat att det var till detta pengarna skulle användas?

När får vi se svenska miljardärer följa i Gates och Buffetts spår? Eller för den delen svenska miljonärer eller, ja, helt enkelt svenskar i allmänhet?

Om vi på frivillig väg kan åstadkomma så mycket, vad ska vi då med välfärdsstater och skatter till?

Se även tidigare inlägg om Gates och Buffett.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

3 svar till ”Bill Gates vill utrota de 20 största sjukdomarna”

 1. Profilbild för Christian
  Christian

  Det enkla svaret är väl att vi inte kan åstadkomma så mycket ”frivilligt” (om man nu anser sig tvingad att stanna i landet man föddes i), eller rättare sagt vi kommer inte göra det eftersom de flesta vill använda sina pengar till egen konsumtion.

  Men det är klart att det vore trevligt om alla var jättesnälla gav bort pengar till fattiga et cetera, finns väl nästan ingen som inte tycker det… Förhoppningsvis och troligtvis leder Gates och Buffetts handlingar till att fler ger bort pengar.

 2. Profilbild för apa tycka, apa skriva
  apa tycka, apa skriva

  Nu *ger* väl inte Bill bort pengar direkt, då. Han verkar ju köpa tjänsten ”vaccinering” för dem. Det är nog bra på alla sätt. Att bara ge folk pengar utan krav på motprestation brukar vara riktigt dåligt. Se ”bistånd”.

  Jag tror personligen att pengarna skulle göra mer nytta för mänskligheten om de satsades på AI-forskning. Microsoft – Angelnetting the Earth In Our Lifetime!

 3. Profilbild för Erik Starck
  Erik Starck

  Christan skrev: ”eftersom de flesta vill använda sina pengar till egen konsumtion”

  Att konsumera upp sina pengar är det bästa man kan göra för sina medmänniskor. Då skapas jobb.

  apa tycka, apa skriva skrev: Att bara ge folk pengar utan krav på motprestation brukar vara riktigt dåligt. Se “bistånd”.

  Håller med. På tal om Microsoft och AI så kan det vara bra att veta att de satsar sin R&D på följande: Security, privacy, speech recognition, video recognition.

  Google och Yahoo! står knappast stilla och tittar på. Jag skulle tro att det aldrig förr i AIns historia satsats så mycket pengar i ämnet som det gör nu i jakten på den bästa sökmotorn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *