Bezos offers glimpse into space project

Amazons grundare Jeff Bezos gör nu sällskap med bl.a. Microsofts grundare Paul Allen och Virgins grundare Richard Branson genom en satsning på rymdfärder.

Bezos offers glimpse into space project

Blue Origin, the secretive space exploration company founded by Amazon.com CEO Jeff Bezos, on Thursday quietly announced plans to build a testing facility on a remote ranch in western Texas.

Att privata investerare tar över nationalstaternas roll som pådrivare inom rymdutforskningen är ett starkt sundhetstecken. Turism i rymden är redan en mångmiljonindustri. Biljetterna till Bransons rymdturer är populära.

Underhållningsresor upp i det blå har en enorm potential. Det är den ultimata reseupplevelsen för den som redan har sett allt. Det är mycket pengar som kan komma att hamna i den här branschen. Pengar som leder till forskning och utveckling av snabbare, säkrare och mer kraftfulla fordon som tar oss ännu längre ut i rymden.

Länge var drömmen om rymden synonym med dyra forskningsprojekt och militära övervakningssystem och vapen. Med Bezos, Brandon och Allen som investerare är sannolikheten betydligt större att vi får se ett Disneyland på månen än Star Wars-influerade massförstörelsevapen. På något sätt känns det rätt bra.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *