Avsomnat

Elsa och Farfar © by Erik Starck

Händer verkligen inte mycket på den här bloggen nu för tiden. Tråkigt, då den var en så pass stor del av mitt liv för ett tag sedan. Men, energin att skriva om framtidsfrågor dränerades. Delvis skedde detta p.g.a. mikrobloggande som Twitter. Ofta börjar en ny bloggpost som en tanke eller en idé som man vill få ur sig och då vinner Twitter helt enkelt minsta motståndets lag med sina snabba 140 tecken långa inlägg.

Det är också så att mina egna intresseområde svävat förbi de frågor som Framtidstanken handlade om. Eller snarare, bloggandet på Framtidstanken gav mig en bas för att börja utforska andra ämnen. Främst skriver jag nu om innovation, startups och konsten att leva ett gott liv på bl.a. Opportunity Cloud och Lean Startup Books (enbart om böcker jag läst).

På sätt och vis är detta fortsättningen av utforskningen om de tre megatrenderna: globaliseringen, automatiseringen och individualiseringen, fast på ett mer handgripligt plan.

Men, vem vet, en dag kanske lusten återkommer. Jag skriver ju även emellanåt på Skiften även om denna blogg också somnat in.

Allt varar ju som tur är inte för evigt, särskilt i en tid av accelererande förändring.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *