Kvällstidningarna har fångat upp det här också. En 14-årig pojke har spelat ett datorspel genom att kontrollera spelet med signaler från hjärnan. Genom att tänka hur han ska röra sig i spelet kan tanken direkt översättas till en riktig (i spelet) rörelse.
Playing Space Invaders Using Only The Signals From The Brain To Make Movements
The boy, a 14-year-old who suffers from epilepsy, is the first teenager to play a two-dimensional video game, Space Invaders, using only the signals from his brain to make movements.
På LIFT-konferensen berättade Daniela Cerqui om (ppt) Kevin Warwicks försök med att implantera ett chip under huden, kopplat till nervsystemet. Att man går in ”under huden” och kopplar samman ett människoskapat föremål med själva nervsystemet känns lite kittlande utmanande, som om vi växer samman med våra maskiner och blir cyborgs, en ny slags människa till hälften maskin.
När den initiala spänningen lagt sig och vi går över i en mer produktiv fas av utvecklingen av den här teknologin kanske Andy Clarks syn på cyborg-människan blir vanligare. Han menar att människan redan i historiens begynnelse använde verktyg för att utveckla sina förmågor. I vår vardag omringas vi av människotillverkade objekt. Vi är redan ett med våra maskiner. Att koppla samman föremål med nervsystemet är blott en praktisk utveckling av tekniken, som säkerligen öppnar nya möjligheter, men det är dock enbart ett evolutionssteg. Produktförbättring.
Det är ju trots allt så att vi använder hjärnan för att spela Space Invaders oavsett om spelkontrollen är fysiskt kopplad till nervsystemet eller ej.
Lämna ett svar