Att förespråka TV-skatt är samma sak som att förespråka bloggskatt

Danne Nordling har uppmärksammat moderaten Kent Olssons förslag om TV-skatt. TV-avgiften är ju på väg att förändras nu vid övergången till digital-TV.

Ett viktigt tillägg till debatten är att man måste glömma den nuvarande bilden av vad en TV är när man funderar på hur mycket skatt den ska kosta. Om bara ett par år är TV-kanalen nämligen lika död som telefonkiosken.

Istället påminner TV-tittandet mer om en slags blandning mellan videobutiken och bloggandet. Man väljer vad man vill titta på när man vill titta på det. Samtidigt finns feeds av innehåll av en viss typ vilket underlättar slötittande av något man är intresserad av. Se t.ex. programmet FireAnt för ett smakprov av hur det kan se ut (fast givetvis betydligt enklare att använda).

En annan, ännu större förändring, är att skaparna av TV-programmen får en betydligt större bredd. Det är ju billigt att publicera en filmsnutt. Visst kommer de stora TV-bolagen fortfarande att ha flest tittare, men en TV-kväll kan lika gärna bestå av en blandning av Bitlab Malmö, SVTs arkiv och den senaste TV-serien.

Den Långa Svansen kommer att få liv i din TV-ruta.

Det innebär i slutändan att om man vill beskatta TV-innehavet är det internet, bloggandet, det fria skapandet man beskattar.

TV-avgift och blogg-skatt är snart samma sak. Glöm inte det.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *