Alla länder är jämlika

…utom vissa som är mer jämlika än andra. Eller hur ska man tolka de två efterföljande posterna på bloggen obunden.se?

Det ena
ojar sig över att det finns svält i världen och att vi borde öppna våra gränser för handel med fattiga länder. Jag håller med till 100% om detta.

Det andra handlar om en SIFO-undersökning där man frågat svenska folket om de tycker det är rätt att blockera för utländska företag att ta sig in på den svenska marknaden. 80% svarade ja.

Sällan har väl dubbelmoralen varit så tydlig.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

3 svar till ”Alla länder är jämlika”

 1. Profilbild för Pierre Andersson

  ”Det andra handlar om en SIFO-undersökning där man frågat svenska folket om de tycker det är rätt att blockera för utländska företag att ta sig in på den svenska marknaden. 80% svarade ja.”

  Nej – det handlar om att svenska folket tycker att utländska arbetare ska ha samma villkor som svenska arbetare, om de jobbar i Sverige. Det kanske gick lite snabbt när du läste inlägget?

 2. Profilbild för Erik Starck
  Erik Starck

  Hehe, ja som man frågar får man svar. Om husen hade byggts färdiga i Lettland och transporterats till Sverige hade ingen reagerat skulle jag gissa.

  Jag inser såklart problematiken för Byggnads och det är en intressant utveckling det som sker. Vårt gamla samhällsbygge klarar inte av att hantera globaliseringen. Klart det blir konflikter.

 3. Profilbild för Dennis

  ”Nej – det handlar om att svenska folket tycker att utländska arbetare ska ha samma villkor som svenska arbetare, om de jobbar i Sverige.”

  Resultatet blir ju visserligen att de stängs ute från Sverige. Varför skulle de anlitas om de blir fråntagna sin konkurrensfördel? 145 kr/timmen plus språksvårigheter eller 145 kr/timmen, men utan språksvårigheter. Valet är nog inte så svårt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *