515 miljoner för 6 jobb

Vilket vansinnigt slöseri med pengar. AMS, vars främsta uppgift och huvudsyfte är att förmedla lediga tjänster, visar upp följande resultat:

Regeringens tvååriga mångmiljonsatsning skulle ge jobb åt 8.000 arbetslösa akademiker. Efter sju månader hade sex personer fått jobb.

Kostnad: 515 miljoner.

Femhundrafemtonmiljoner!

I vilket annat företag som helst skulle huvuden rullat, ansvar utkrävts och förklaringar erfodrats. Icke så i statligt drivna Arbetsförmedlingen. Där konstaterar man krasst att det här var ju inte så bra, och förresten var det bemanningsföretagens fel:

– Det var tänkt att vi aktivt skulle använda oss av bemanningsföretagen för att hyra ut akademiker till landets småföretagare. Men vi har inte lyckats komma överens med bemanningsföretagen, säger Lars Sjöström, ställföreträdande generaldirektör på Ams.

Sjöström måste uppenbarligen ha gått någon av AMS’s kurser i dåliga bortförklaringar.

Man kan undra hur länge denna totala avsaknad av respekt för skattepengar kan hålla i sig. Att gnälla på höga direktörslöner går bra och en borgerlig budget där det saknats en halv miljard skulle ha hårdgranskats och kritiserats av Dagens Nyheters journalister, men när Arbetsförmedlingen bränner upp motsvarande summa så nöjer man sig med en kort notis.

Har vi blivit så blinda för vansinnet?


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *