1990 försvann 1000 jobb i veckan

Återigen ett citat från bloggare Bildt. Den här gången om den förra borgerliga mandatperioden för ca tusen år sedan:

Valextra om Alliansmanifestet

Åren 1990 och 1991 ökade de statliga budgetunderskotten mycket snabbt som en följd av att ekonomin i dess helhet störtdök.

Under året innan det blev borgerlig regering ökade statens budgetunderskott med ca en miljard kr i veckan – och Sverige förlorade ca 1 000 jobb i veckan under denna tid.

Givetvis hör det till den socialdemokratiska historieskrivningen att det var borgarna som orsakade nedgången (som alltså skedde innan de ens tog makten). Det är ju aldrig socialdemokraternas fel när något går snett. Antingen är det de borgerliga partierna eller så är det de giriga företagen eller (och detta har varit en favorit de senaste åren) så är det den föränderliga omvärlden och globaliseringen som ställer sig i vägen för socialdemokraternas välsignade och ofelbara politik.

Nåja, man kan fundera över vad som händer om socialdemokraterna får fortsatt förtroende. Trots en global högkonjunktur (som jag tror kan hålla i sig ett bra tag) så står Sverige inför ett demografiskt skifte som kommer att bli mycket dyrt med den samhällsmodell vi valt. Det kommer att tvingas fram obehagliga beslut som t.ex. sänkta pensioner.

Om socialdemokraterna vinner den här gången blir det deras sista vinst på mycket länge.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *