Uppköp i IT-världen

Adobe och Macromedia går samman. Det här kommer antagligen påverka internets närmsta framtid ganska ordentligt. Även om PDF-filer och flashanimeringar inte tillhör mina direkta favoriter så utgör de trots allt viktiga komponenter på den digitala publiceringsmarknaden. Såklart blir man också nyfiken på vart företaget kommer att ta Flash Mobile.

Båda företagen är renodlade verktygsmakare. Det säger en del om branschens mognadsgrad när två så stora aktörer går samman. På många sätt är det en naturlig utveckling, där bild- och webbpublicering slutligen möts. Över huvudtaget känns termen ”IT” för att beskriva bolagen helt onödig. Digital publicering är stark nog att stå på egna ben.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Uppköp i IT-världen”

 1. Profilbild för Simon

  Med tanke på Adobes syn på exempelvis DRM tycker jag det här är mycket tragiskt.

  http://infontology.typepad.com/infontology/2005/03/drm_naumlsta_ma.html

 2. Profilbild för Erik Starck

  Adobe skyddar väl sina kunders intressen. Fotografer t.ex. lever också på upphovsrättslagen.

  Samtidigt är det ju betydligt enklare att hitta en kopierad bild på nätet än en kopierad sång i en MP3-spelare. Det där är en ganska intressant skillnad för så länge något ligger ”ute på nätet” kan man med automatiserad mönsterigenkänning snoka upp det.

  Detta har ju bl.a. folk som snott akademiska uppsatser och blivit avslöjade fått erfara. Så länge något ligger på nätet är det relativt enkelt att se till att man själv publicerar den enda kopian. Det är bara när bilden skrivs ut på papper som den döljs från sökmotorernas nyfikna spindlar.

  Vill man försvåra kopiering bör man alltså sträva efter att digitalisera så mycket som möjligt och sedan koppla upp det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *