Svenska politiker och makten över andra

Göran Perssons regering var knappast någon fruktsallad av akademiska meriter. Förrutom en tveksam doktorshatt var det skralt med de akademiska titlarna i den socialdemokratiska regeringen. Men att svenska politiker är så pass inkompetenta att inte ens när de tar en examen så tar de en examen var en nyhet.

Å dessa människor låter det svenska folket få förvalta drygt 50% av landets BNP. De flesta betalar drygt två tredejdelar av lönen i skatt. Vi överlämnar åt dessa politiker att ta hand om våra gamla, våra barn, oss själva när vi blir sjuka. De stiftar våra lagar. Du kan bli tvingad att sitta i fängelse p.g.a. en lag som en sådan här människa har tagit fram.

Jag kanske är onödigt taskig mot Sven-Otto Littorin, men varför inte ta tillfället i akt och fundera över om just dessa människor, ja faktiskt någon människa över huvud taget, bör få sitta på så mycket makt över andra människor. Finns det över huvud taget någon som kan leva upp till kraven vi har rätt att ställa, med tanke på hur stor del av våra liv de har makt över?

Andra bloggar om: , , ,


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Svenska politiker och makten över andra”

  1. Profilbild för Martin

    Nu är du orättvis om regeringen Persson. Lena Sommestad är både disputerad och professor och Östros fil lic. Men fint inlägg i övrigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *