Spam-trubbel på bloggen

Två spam-relaterade problem med bloggen:

För det första har jag precis insett att mitt spam-filter (WordPress-pluginen Akismet) har klassificerat minst två riktiga kommentarer som spam. Eftersom jag har drygt 7000 (!) spam-kommentarer i spam-foldern för tillfället och den raderar automatiskt inlägg därifrån efter någon vecka så är sannolikheten stor att icke-spam kommentarer har försvunnit av misstag. Ber om ursäkt för detta. (Irriterande när artificiella intelligenser inte gör som de är tillsagda…)

För det andra har det börjat dyka upp spam-kommentarer på svenska. Det luriga är att det är kommentarer skrivna av människor (de har alltid viss ankytning till inlägget i fråga) men URL:en de skriver in går till en typisk annonssida vars enda syfte i livet är att dra till sig ögonglober utan att addera något som helst värde. Sådana kommentarer är svåra att hantera. Det är ju inte förbjudet/oetiskt att vilja dra läsare till sin sida, men om man skriver kommentaren enbart för att få klick på sin sida känns det inte rätt. Därför kommer jag ta bort URL:en från alla kommentarer jag misstänker är av sådan typ men ändå låta kommentaren ligga kvar.

Skulle kunna skriva något framtidstankenigt om spam-problemet i det totala informationssamhället här men orkar/hinner inte just nu. Får bli en annan gång.

Uppdaterat: mer hos Stattin. Nu ska jag bara kladda ned ett visst SEO-företag på min svarta lista. Sådärja.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *