SixApart trampar i klaveret

Ett annat företag som tappar sin Mojo är bloggföretaget SixApart. Deras servrar gick ned igår och det verkar fortfarande strula. Kunderna är inte helt nöjda och när ens kunder är enbart bloggare innebär det att ett och annat negativt ord om dig fastnar i Google-nätet. Inte bra.

MobHappy: Our Apologies For The Interruption

We’ve been let down tremendously by the Typepad service and Six Apart’s response, and their updates don’t give us much confidence that things will get any better. Russell praised how they handled their last crisis, but it pales in comparison to this total outage, and a cutesy choose-your-own-compensation plan won’t cut it.

Stackars Loic Le Meur, som representerade företaget på Bloggforum 3.0. Han har nog sovit dåligt i natt.

På bloggopinionsmätaren Opinmind får de fortfarande 83% sentimeter på sökordet ”typepad”. Det är en bra siffra som förmodligen lär sjunka.

Förhoppningsvis lyckas de åtgärda problemen och återskapa förtroendet, men det lär bli en lång process.

Lärdomen är att om dina kunder är bloggare blir kundvård och förmågan att hantera misstag avgörande för din framgång. Detta gäller såklart även andra kundgrupper men hastigheten och styrkan i responsen skruvas upp av bloggverktygen (bl.a. SixAparts egna).

Företag som idag enbart har bloggare som kunder är föregångare, men denna motreaktion kommer snart att möta alla konsumentföretag som klantar sig. När en blogg på nätet blir lika vanligt som email gäller det att ta hand om varenda liten kund man har på bästa sätt.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”SixApart trampar i klaveret”

 1. Profilbild för Simon

  Det är ju också lite konstigt om det inte syns något för besökare på sajten, mer än att man eventuellt märker att saker har försvunnit, och att när man har skrivit in kommentarer så kommer man inte vidare!

  Och att Typepad inte ens kan skicka ut ett mail till kundernas adresser om att deras blogg är nere.

  Och att man sen när det ”fungerar” själv ändå får gå in och återpublicera inläggen för att de ska synas.

 2. Profilbild för Erik Starck
  Erik Starck

  Det hela påminner om Simpsons-avsnittet där Lisa ger ett Valentine-kort till Ralph Wiggum. Ralph blir förälskad i Lisa vilket leder till stora bekymmer. Jag tänker specifikt på scenen där Bart spelar upp en video av Lisa där hon gör slut med Ralph. Han pausar videon, stegar sig genom Ralphs ansiktsuttryck och säger ”man kan se det exakta ögonblicket där hans hjärta krossas”.

  Om man hade kunnat pausa internet någon gång igår så hade man kunnat stega sig genom skeendena och se det exakta ögonblicket då SixAparts Mojo krossas.

  http://www.snpp.com/episodes/9F13.html
  ”Watch this, Lis. You can actually pinpoint the second when his heart rips in half.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *