Magasinet Neos konferens om islamism i Europa

Synd man missar den, men jag är inte i Stockholm idag. Det live-bloggas friskt från konferensen, inte minst hos Neo själva. Hoppas på fler konferenser om brinnande ämnen framöver från Neo-gänget.

Live-bloggningar från olika events är annars i sig ett ganska spännande ämne. Realtidsrapporteringar från deltagarna gör ju att man inte missar riktigt lika mycket från att inte ha varit där som man skulle ha gjort annars. Jag kan rikta min uppmärksamhet mot det informationsflöde som strömmar från en fysisk plats. Att ha varit där blir till nivåer på en skala. ”Var du på Frog Eyes-konserten?” ”Nej, men jag följde bloggarna.”

Med ljud och bild blir såklart effekten större. Att vara där handlar snarare om att träffa likasinnade och skaka hand med folk än att ta del av själva innehållet i det som presenteras. I det informationsbrus vi lever i är den fysiska kontakten överlägset mest bandbreddsintensiv. Därför har den ett ännu oöverträffat värde. Än så länge är fysiska platser och möten mångfalt överlägsna de virtuella motsvarigheterna.

Men den accelererande uvecklingen kan snabbt ändra på även detta.

Andra bloggar om: , .


av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *