LIFT07: The long tail of politics

Paneldiskussion:

Panel: The user/citizen centered society

Will new technologies give power back to the individual? What are the implications for our society?
# Robert Scoble
Vice President of Media Development, Podtech
# Beth Krasna
Independent Board Member
# Thierry Crouzet
Writer, bonWeb.com

Crouzet pratar om the long tail of politics. Antalet kandidater till presidentvalet i Frankrike ökar och kurvan av deras supporters liknar en long tail. Enligt Robert Scoble gäller det samma i USA. Det finns >60 kandidater till det amerikanska presidentvalet.

Undring: har väl anpassat är det svenska politiska systemet för en long-tail värld?

Paneldiskussionen handlar egentligen om användarskapat content. Derek Powazek, grundaren av JPG Magazine, en webtidning som för samman två extremt elitistiska kulturer: konst och magasin.

Derek påpekar att det nu finns så otroligt många företag som efterfrågar användarskapat content att det gäller att verkligen kunna uppmuntra sina användare på rätt sätt. Det råder konkurrens om att låta folk skapa åt en. En intressant utveckling.

Derek: ”det finns en längtan bland folk efter autentiska röster”. Trovärdighet ligger i ärlighet.

Beth Krasna pratar om hur konsumenter har gått från att vara passiva till att vara del av skapande-processen. Hon refererar till Von Hippels democratizing innovation. Hon frågar om det skapas ett tvådelat samhälle, där vissa förstår verktygen och skapar föremål för de som inte förstår. Hur ska ägarskapet av det som skapas fungera?
Beth skriver på ThinkStudio om Direct Econony, att majoritetens beslut inte behöver gälla för dig. Du väljer själv, allt som gäller dig. Mycket intressanta tankar och det finns paralleller till det emikratiska valet jag skrivit en del om.


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *