Globaliseringen har nått Sverige. For real.

Banne mig om inte hösten 2004 kommer att gå till historien som tidpunkten då globaliseringen verkligen nådde Sverige.

Visst har vi tidigare sett arbetsuppgifter försvinna och utföras på annan plats i världen, billigare och bättre än vad vi själva klarat av, men i och med det lettiska byggföretaget L&P Baltic lyckades få genom sin offert för ombyggnad av en skola i Vaxholm i konkurrens med andra leverantörer, så sker skiftet på hemmaplan. Mitt framför ögonen på svenska byggarbetare kan nu lettiska snickare och målare jobba till lägre pris än svenska dito. Visst måste det smärta lite extra mycket när konkurrensen blir så påträngande att den sker i ens egna kvarter.

Mindre lär det dock smärta i de skattebetalares plånböcker som betalar för bygget. Nu kan man lägga pengarna på annat. Kanske på en skattesänkning så att invånarna i Vaxholm kan utnyttja ROT-avdraget för att bygga om sina badrum eller lägga nytt tak.

Heminredning är på modet och det finns mycket att bygga i Sverige. Garanterat tillräckligt för att även svenska byggnadsarbetare ska få att göra. Åtminstone om man ger vanliga människor råd att betala för det.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *