Condoleezza och Nancy i media

Bloggen Kulturrevolution har samlat några citat om USA:s nya talman Nancy Pelosi och utrikesministern Rice. Visst, det är knappast någon vetenskaplig undersökning men slutsatsen blir:

Och så har vi svensk utrikesrapportering i ett nötskal. Kvinnliga vänsterpolitiker är modiga frihetskämpar som står upp för kvinnans rätt att välja. På den högra sidan står en ilsken och irriterad svart kvinna som är nördig och liknar Nixon.

Det tråkiga med svensk media är egentligen inte att enstaka tidningar är vinklade åt vänster eller höger eller uppåt eller nedåt. Det är att alla är vinklade åt precis samma håll. När man tittar in på SvDs, DNs, Expressens och Aftonbladets hemsidor är det ofta precis samma nyheter med precis samma vinkel. Även om ledarsidorna kan ha en något tydligare profil verkar nyhetsredaktionerna vara karbonkopior av varandra.

Inte konstigt då att en blogg som Dick Erixons kan dra till sig 100’000 besökare i månaden. Det borde finnas marknad för en tidning eller TV-kanal som går mot strömmen. Kanske en webb-TV kanal?


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Condoleezza och Nancy i media”

  1. Profilbild för Fredrik
    Fredrik

    Den typ av likriktning av medier finns i alla länder. Jag har hört historier från Reuters att topparna blir riktigt arga när journalisterna kommer med vinklar som inte stämmer med den etablerade bilden.

    Detta sagt, jag dissar inte din poäng. Det är extremt illa med likriktningen i svenska medier. Till denna trend också en otrolig kvalitetsförsämring och fördumning på 10 år. Det gäller också P1, som får anses vara den mest seriösa av etablerade nyhets/debattmedier.

    Jag skäms lite för att jag fortfarande beror av dn.se fortfarande för min svenska nyhetsläsning, då de sjunkit ned i träsket. Kontrasten är den goda kvaliteten och mångfalden i bloggosfären. Sverige är moget för någon sorts metablogg, som täcker alla nyheter, trender och debatter via amatörer, så att jag slipper läsa etablerade medier överhuvudtaget. Det finns väl några, men inga som försöker ersätta t ex en morgontidning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *