Bland bloggar, bidrag och lobbyister

Urban Lindstedt, från tidningen Internetworld, kritiserar bloggen Politiskt.nu för att det är en PR-firma som står bakom och upplåter sin webbplats åt riksdagsledamöter. Ungefär samtidigt pågår en interpellationsdebatt i riksdagen om stöd till de politiska organisationerna. LO gav 98 miljoner kronor till Socialdemokraterna i valåret 2002, enligt TT. Under EU-kampanjen fick Ja-sidan mycket kritik för stödet från Svenskt Näringsliv. Det handlar om miljonbelopp för att få sin vilja genom och sätta rätt personer på maktpositioner.

I det sammanhanget blir man såklart förvånad över att någon orkar kritisera en blog på nätet för att den inte kostar pengar. Kanske är det för att bloggen är något öppet, tillgängligt för alla, medans LOs smusslande med miljonbidrag till (s) inte är lika uppenbart. Kanske är det ett tecken på bloggandets mognad, att man börjar se det som en allt mer viktig samhällsfunktion för debatt och dialog.

Oavsett vilket lär debatten om bloggning och lobbyism fortsätta. Och LO (och andra fackföreningar) kommer att fortsätta pumpa in medlemsavgifterna i det socialdemokratiska partiet utan att någon bryr sig.

Vissa saker förändras aldrig.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *